Staż/praktyki - Specjalista ds. Zarządzania Jakością – Staż, Praktyki
Zakłady Mięsne Pepkol w Ostrołęce Zakłady Mięsne Pepkol w Ostrołęce Ostrołęka, Polska 9 marca 2021

Jesteśmy polską firmą z 46 letnią tradycją. Zatrudniamy ponad 420 pracowników. W swojej ofercie posiadamy ponad 180 produktów z kategorii wyrobów mięsnych i bezmięsnych, które dostępne są na rynku polskim i zagranicznym pod 6 markami produktowymi: PEKPOL, PARYŻANKI, KURPIOWSKIE SPECJAŁY, READY PORK, READY CHICKEN, DZIARSKIE JARSKIE. Wdrożone międzynarodowe standardy jakości IFS FOOD i BRC FOOD gwarantują wysoką jakość i bezpieczeństwo oferowanych przez nas produktów.

 

Staż/praktyki - Specjalista ds. Zarządzania Jakością – Staż, Praktyki

1. Opracowanie, weryfikacja i aktualizacja dokumentacji systemowej w oparciu o wymagania HACCP, standardów IFS Food oraz BRC Food, produkcji bezglutenowej oraz wegańskiej i wegetariańskiej.
2. Zespołowe prowadzenie identyfikacji zagrożeń, analiz, ocena ryzyk.
3. Uczestnictwo w przygotowaniu, przeprowadzaniu oraz nadzór nad definiowaniem działań poaudytowych zewnętrznych i wewnętrznych oraz innych audytach klientów.
4. Monitorowanie działań audytowych oraz weryfikacja ich skuteczności.
5. Tworzenie raportów z procesów identyfikowalności, symulacji wycofania wyrobów.
6. Organizacja i przygotowanie przeglądów SZJ celem weryfikacji osiągnięć systemu jakości.
7. Reprezentowanie Działu Zarządzania Jakością podczas audytów.
8. Szkolenia pracowników z wymagań postępowania opisanych procedurami wewnętrznymi.
9. Prowadzenie audytów wewnętrznych na zgodność z wymaganiami standardów IFS Food oraz BRC Food.
10. Praca w zakresie podnoszenia świadomości bezpieczeństwa żywności.
11. Realizacja zadań ciągłego doskonalenia w ramach Działu Zarządzania Jakością.

Wymagania

1.Wykształcenie wyższe zgodne lub pokrewne z zajmowanym stanowiskiem (preferowane: Zarządzanie Jakością, Technologia Żywności, Towaroznawstwo),
2. Doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w firmie o profilu spożywczym,
3. Znajomość prawa żywnościowego,
4. Znajomość wymogów standardów BRC Food / IFS Food,
5. Wiedza z zakresu prowadzenia audytów,
6. Obsługa komputera oraz znajomość pakietu MS Office (środowisko Windows),
7. Certyfikat auditora wewnętrznego oraz inne certyfikaty z obszarów jakości i bezpieczeństwa żywności będą dodatkowym atutem,
8. Mile widziana znajomość zagadnień z obszaru Lean Management,
9. Komunikatywność i umiejętność pracy w zespole, sumienność, zaangażowanie, dyspozycyjność, samodzielność, inicjatywa w działaniu,
10. Umiejętność dostosowywania się do nowych zadań, kreatywność, odporność na stres.
11. Bardzo dobra organizacja pracy własnej.


Oferujemy

  • pracę w miejscu, gdzie cenimy zaangażowanie
  • stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
  • szansę tworzenia i wdrażania nowoczesnych rozwiązań w twoim obszarze zawodowym
  • ścieżkę kariery, którą możesz samodzielnie kształtować
  • szkolenia branżowe, wsparcie merytoryczne

Wymagane dokumenty

CV