Staż/praktyki - SPECJALISTA DS. ZAPEWNIENIA I KONTROLI JAKOŚCI
Tantus sp. z o.o. Grunwaldzka 39A, Pruszków, Polska 9 sierpnia 2017

Tantus Sp. z o.o. jest zaufaną marką w branży produkcji kontraktowej, oferuje wysokiej jakości usługi tabletkowania, kapsułkowania, pakowania i etykietowania suplementów diety.
Nasz zakład produkcyjny istnieje od 2007 roku i od tego czasu, dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i wykonywanych produktów, konkurencyjnym warunkom oraz elastyczności i rzetelności w biznesie, sukcesywnie zdobywa coraz większą liczbę klientów.

Staż/praktyki - SPECJALISTA DS. ZAPEWNIENIA I KONTROLI JAKOŚCI
  • prowadzenie dokumentacji HACCP i GHP i nadzór nad przestrzeganiem zawartych w nich procedur I zasad.
  • przygotowywanie i prowadzenie szkoleń z zakresu HACCP
  • inicjowanie i wdrażanie nowych systemów jakości
  • kontrola nad przestrzeganiem przez pracowników produkcyjny zasad HACCP i GHP obowiązujących w zakładzie w tym trakcie  procesu produkcyjnego (kontrolowanie punktów krytycznych) w tym:
  • bieżąca kontrola prawidłowości przygotowania procesu produkcji na zgodność z normami zakładowymi lub normami zlecającego usługi ze szczególnym uwzględnieniem: naważania, granulowania, mieszania poszczególnych składników i produktów
  • kontrola procesu kapsułkowania, tabletkowania, sprawdzanie średnicy i wielkości tabletek/kapsułek, masy, grubości, barwy, twardości i rozpuszczalności
  • kontrola procesu blistrowania oraz napełniania słoików poprzez bieżące sprawdzanie: prawidłowości nadruku na folii aluminiowej/etykietach daty przydatności do spożycia i/lub numeru serii, prawidłowego wyglądu i zgrzania blistra oraz prawidłowości zamknięcia słoika
  • wdrażanie i kontrola procesu konfekcjonowania produktów, rozliczania pobranych opakowań jednostkowych produktu, sprawdzanie ilości blistrów w opakowaniach jednostkowych, opakowań jednostkowych w opakowaniach zbiorczych, kontrola prawidłowego oznakowania etykietami przygotowanych do wysyłki opakowań zbiorczych
  • właściwe pobieranie prób z każdej serii oraz zapewnienie  ich właściwej archiwizacji
  • pobieranie prób  do badań laboratoryjnych  surowców, materiałów opakowaniowych i wyrobu gotowego
  • sporządzanie analiz zwalniających partię produktu do obrotu

Wymagania

  • wykształcenie kierunkowe (technologia żywności, żywienie człowieka, dietetyka lub pokrewne)
  • znajomość systemów jakości i bezpieczeństwa żywności (HACCP, ISO, BRC, IFS) oraz prawa żywnościowego
  • ważne badania sanitarno-epidemiologiczne
  • bardzo dobra znajomość pakietu MS Office


Oferujemy

  • możliwość zdobycia unikatowego doświadczenia
  • dużą samodzielność działania
  • staż z perspektywą stałego zatrudnienia na umowie o pracę

Wymagane dokumenty

CV, list motywacyjny