Umowa o pracę - SPECJALISTA DS. ZAPEWNIENIA I KONTROLI JAKOŚCI
Tantus sp. z o.o. Pruszków, Polska 8 listopada 2019

Firma Tantus istnieje od 2007 roku i dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i wykonywanych produktów sukcesywnie zdobywa coraz większą liczbę klientów w Polsce i zagranicą.

W stale rozwijającym się przemyśle, nasza firma ciągle inwestuje w park maszynowy, powiększając swoje możliwości na tym rynku. Aby potwierdzić naszą jakość i wyjść naprzeciw klientom zagranicznym w 2018 został wdrożony i uzyskany certyfikat ISO 22000:2005 wydany przez TUV Rheinland.

Zapraszamy do aplikowania do naszej firmy!

Umowa o pracę - SPECJALISTA DS. ZAPEWNIENIA I KONTROLI JAKOŚCI
  • prowadzenie dokumentacji HACCP, GHP, ISO 22000:2005 i nadzór nad przestrzeganiem zawartych w nich procedur i zasad
  • przygotowywanie i prowadzenie szkoleń z zakresu HACCP i ISO 22000:2005
  • inicjowanie i wdrażanie nowych systemów jakości
  • tworzenie nowych receptur suplementów diety
  • kontrola nad przestrzeganiem przez pracowników produkcyjny zasad HACCP, GHP, ISO 22000:2005 obowiązujących w zakładzie w tym trakcie  procesu produkcyjnego (kontrolowanie punktów krytycznych) w tym:
  • bieżąca kontrola prawidłowości przygotowania procesu produkcji na zgodność z normami zakładowymi lub normami zlecającego usługi ze szczególnym uwzględnieniem: naważania, granulowania, mieszania poszczególnych składników i produktów
  • kontrola procesu kapsułkowania, tabletkowania, sprawdzanie średnicy i wielkości tabletek/kapsułek, masy, grubości, barwy, twardości i rozpuszczalności
  • kontrola procesu blistrowania oraz napełniania słoików poprzez bieżące sprawdzanie: prawidłowości nadruku na folii aluminiowej/etykietach daty przydatności do spożycia i/lub numeru serii, prawidłowego wyglądu i zgrzania blistra oraz prawidłowości zamknięcia słoika
  • wdrażanie i kontrola procesu konfekcjonowania produktów, rozliczania pobranych opakowań jednostkowych produktu, sprawdzanie ilości blistrów w opakowaniach jednostkowych, opakowań jednostkowych w opakowaniach zbiorczych, kontrola prawidłowego oznakowania etykietami przygotowanych do wysyłki opakowań zbiorczych
  • właściwe pobieranie prób z każdej serii oraz zapewnienie  ich właściwej archiwizacji
  • pobieranie prób  do badań laboratoryjnych  surowców, materiałów opakowaniowych i wyrobu gotowego
  • sporządzanie analiz zwalniających partię produktu do obrotu

Wymagania

  • wykształcenie kierunkowe (technologia żywności, żywienie człowieka, dietetyka lub pokrewne)
  • znajomość systemów jakości i bezpieczeństwa żywności (HACCP, ISO, BRC, IFS) oraz prawa żywnościowego
  • ważne badania sanitarno-epidemiologiczne
  • bardzo dobra znajomość pakietu MS Office

Oferujemy

  • możliwość zdobycia unikatowego doświadczenia
  • dużą samodzielność działania
  • zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę

Wymagane dokumenty

CV, List motywacyjny