Umowa o pracę - mikrobiolog
Doehler Sp.z o.o. Kozietuły Nowe, Polska 14 stycznia 2019

Grupa Döhler jest międzynarodowym producentem koncentratów soków owocowych/warzywnych, soków NFC, zapraw, emulsji, barwników, suszy z owoców/warzyw oraz aromatów naturalnych, a także zintegrowanych rozwiązań systemowych dla przemysłu spożywczego (www.doehler.com)

miejsce pracy: Zakład Kozietuły Nowe k/Mogielnicy (powiat grójecki)

Umowa o pracę - mikrobiolog

Badanie parametrów jakościowych pod kątem mikrobiologicznym na poszczególnych etapach procesu produkcji  półproduktów i wyrobów gotowych oraz analizowanie wyników.

Podejmowanie działań zgodnie z obowiązującymi procedurami laboratoryjnymi w ramach istniejących systemów jakości i zarządzania bezpieczeństwem żywności, a w szczególności:

  • Pobieranie prób do analiz mikrobiologicznych, przygotowywanie urządzeń, pożywek i drobnych sprzętów laboratoryjnych do pracy mikrobiologicznej.
  • Potwierdzanie zgodności parametrów mikrobiologicznych wysyłanych towarów z wymaganiami klientów.
  • Wystawianie certyfikatów jakościowych i ich sprawdzanie przed ich wydaniem.
  • Badanie jakości wody stosowanej w procesach produkcyjnych.
  • Przygotowanie kontrprób oraz zapewnienie ich właściwego przechowywania.
  • Zbieranie danych do analiz statystycznych oraz archiwizacja zapisów z wykonywanych badań.
  • Utrzymanie czystości na stanowisku pracy zgodnie z zaleceniami zasad 5S.
  • Kalibrowanie i nadzorowanie sprzętu kontrolno-pomiarowego oraz sygnalizowanie jakichkolwiek nieprawidłowości z tym związanych.
  • Podejmowanie działań korygujących i zapobiegawczych w wyniku przeprowadzonych auditów.
  • Przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, higieny osobistej, przepisów przeciwpożarowych oraz stosowanie się do procedur systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem produktu.

Wymagania

  • wykształcenie wyższe (technologia żywności, mikrobiologia lub pokrewne)
  • umiejętności pobierania prób do badań i wykonywania analiz fizyko-chemicznych i/lub mikrobiologicznych i/lub sensorycznych – mile widziana
  • znajomość zasad funkcjonowania laboratorium (obsługa sprzętu, metodyka badań, interpretacja wyników)
  • znajomość procesów technologicznych – mile widziane doświadczenie (lub praktyka) w zakładzie spożywczym
  • znajomość zagadnień z zakresu GHP,GMP i GLP oraz HACCP/ISO
  • obsługa komputera (MS Outlook, SAP mile widziany)
  • gotowość do pracy zmianowej (laboratorium pracuje 24 h / 7 dni tyg. / system pracy: 8 godzinne zmiany / tygodniami albo 6-14; 14-22; 22-6)
  • aktualna książeczka sanitarno-epidemiologiczna
  • prawo jazdy kat. B (z uwagi na lokalizację)

Pożądane cechy osobowości:

  • dokładność
  • dobra organizacja pracy
  • komunikatywność
  • odpowiedzialność
  • umiejętność pracy w zespole

Oferujemy

  • Możliwość zdobycia doświadczenia i rozwoju kompetencji w prężnie rozwijającej się międzynarodowej firmie
  • Stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia oraz pakiet motywacyjny i świadczenia socjalne
  • Przyjazną atmosferę pracy oraz energiczny zespół współpracowników


Wymagane dokumenty

CV