Biuro Karier Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Venturis HoReCa (TSBC)

O nas

Jesteśmy pierwszą w Polsce profesjonalną grupą, która dokonuje cyfrowej transformacji tradycyjnej branży jaką jest gastronomia. Przede wszystkim chodzi o kuchnię, w której do tej pory nie istniały żadne rozwiązania informatyczno-analityczne wspomagające produkcję żywności w taki sposób żeby wyrzucać jak najmniej. Skupiamy się na bardziej precyzyjnym planowaniu ilości przygotowywanego jedzenia tak, aby w większym stopniu niż obecnie plan wynikał z zapotrzebowania klientów (rzeczywistej ilości zjadanej żywności). Efektem naszych działań jest ograniczenie marnotrawstwa jedzenia i zmniejszenie śladu środowiskowego. Racjonalizując zużycie zasobów: surowców, pracy, wody, energii itp. poprawiamy wynik finansowy gastronomii.

Dzialamy od listopada 2017 r. i do chwili obecnej przeprowadziliśmy łącznie ponad 20 projektów doradczo-wdrożeniowych w obszarze pomiaru i redukcji ‘food waste’. Nasze projekty obejmowały m.in. pomiary odpadów spożywczych w Hotelach Mercury w Warszawie, Wrocławiu, Gdańsku (włączając w to Restauracje Winestone), Hotele Malinowe w Solcu Zdoju i Świeradowie, Hotel Airport Okęcie w Warszawie, Hotel Sheraton Sopot, firmy cateringowe: Wiem co Jem w Warszawie oraz Bon Appetit w Lublinie, placowki edukacyjne (przedszkola, szkoły podstawowe)  publiczne oraz prywatne w Warszawie, Izabelinie, Wrocławiu, Bolechowicach pod Krakowem. Przygotowaliśmy
i przeprowadziliśmy szkolenia z zakresu ograniczania odpadów spożywczych dla szefów kuchni i F&B managerów we Wrocławiu dla 4 hoteli grupy ACCOR (Mercury, Novotel, Sofitel, Ibis) oraz dla 30 organizacji społecznych gotujących dla osób potrzebujących.

Produkty i usługi

Dodatkowe informacje

Branża: Gastronomia
Strona www: http://www.venturishoreca.com
Liczba pracowników: 1-9

Jak do nas trafić

02-784 Warszawa, Dembowskiego 5