Biuro Karier Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Latteria-Tinis Sp. z o.o.

O nas

W 2019 r. włoska firma Nuova Castelli stała się częścią Grupy Lactalis. Nuova Castelli to wiodący producent włoskich serów twardych D.O.P (Chroniona Nazwa Pochodzenia) takich jak Parmigiano Reggiano, Grana Padano czy Pecorino Romano i wysokogatunkowych serów miękkich-mozzarelli, ricotty, gorgonzoli. W strukturach Nuova Castelli znajduje się zakład produkcyjny w Polsce: Latteria-Tinis w Rzepinie, woj. lubuskie. Zakład przerabia ok. 200.000 litrów mleka dziennie.  W zakładzie odbywa się produkcja mozzarelli w solance pod marką Nuova Castelli oraz marką własną wiodących sieci na terenie całej Europy. W Latterii-Tinis wdrożone są najwyższe standardy produkcji, w tym system HACCP, BRC oraz IFS Food.

Produkty i usługi

Dodatkowe informacje

Branża: Spożywcza
Strona www:
Liczba pracowników: 100-999

Jak do nas trafić

69-110 Rzepin, Hanki Sawickiej 1